datostempel datostempel
1. november 2021

SOMMERMINDER FOR LIVET

MiL vil hvert eneste år gøre festivalen mere og mere grøn, give mere tilbage til naturen og beskytte det blå hav.

Generationsfrit, Kulturoplevelser der overrasker, i pagt med naturen

I pagt med naturen

MiL vil hvert eneste år gøre festivalen mere og mere grøn, give mere tilbage til naturen og beskytte det blå hav. Når al strøm er grønt, Når al transport er grønt, Når al affald kan recirkuleres, Når der ikke er cigaretskodder, når alt kan genbruges på festivalen eller af andre. Så er vores vision nået.

Facts: Ingen engangsplast, 200 renholdsfrivillige der samler og fjerner skrald på pladsen, uden for pladsen og i Hovedgaden, al øl serveres i genbrugsglas med pantsystem. Gilleleje dykkerklub udføre renhold på og under vandet. Nordkystens Livredningstjeneste udføre strandrensning med ny ´maskine. Vores frivillige laver hensynkampagne, alternativ parkering ved Godhavn og hyggelig gågade, med sikker sikker passage for nødvendig transport og altid plads til ambulancer, politi og shuttlebusser.

Tænk hvis man sammen energiselskaber, transportselskaber, madleverandører, sponsorer og alle lokale helte hvert år skabte mere kultur i pagt med naturen. Tænk hvis Alle med konkrete grønne og blå ideer er velkomne til, at vi med Foreningen Musik I lejet kan gøre hele Tisvilde mere grøn og blå.

Kulturoplevelser der overrasker

MIL har i 10 år skabt nye kulturoplevelser. Magiske musikstunder med unge lokale kunstnere, fotovægge i byen, mini-festivaler med børn, sport, musik og mad i en cocktail på stranden, store danmarkshistoriske øjeblikke for danske kunstnere. Fælles stilhed ved solnedgang storslået fællesang under stjernehimmel.

Facts: Store Danske Kunstnere vil for altid huske deres absolutte gennembrud på Musik I Lejet, Store internationale kunstnere ønsker at spille på Mil, Lokale fra kunstnere fra Nordsjælland kan vokse op på Mil scener. Lokale fotografer, kunstmalere og artister har Musik i Lejet som deres hjemmebane for resten af Danmark.

Tænk hvis: Kunsten, kulturen og fælleskabet var med alle i hele Tisvilde hele året. Med biografen, Kulturnatten, alle butikker og cafeer kan vi sammen til efterår, fastalavn, påske og pinse skabe sjove, stille og skønne kulturoplevelser og berigende kunstværker. Tænk hvis Tisvildeleje var naturens og kulturens by, med kunst og kulturliv, der overrasker inde og ude – hele året.

Generationsfrit

MiL vil altid være en festival, hvor faren synger med på sit idol hits med sin datter på skulderen, mens bedstemor henter vin og vand. Unge med ældre kunstnere. Erfarne kokke med nye talenter, Unge frivillige sammen med professionelle lyd og lys eksperter, bedstefar i boden mens barnebarnet bestiller maden.

Musik I lejet er ikke for en aldersgruppe med en musiksmag. Pladsen er åben for alle generationer fra tidlig formiddag til sen nat. Tænk hvis vi i hele Tisvilde kunne skabe åbne fælleskaber, hvor unge og ældre mødes uden fordomme og med masser af nysgerrighed uanset årstid, alder og holdning.

MUSIK I LEJET NULTOLERANCE VÆRDIER

Sjove kulturoplevelser med alkohol - Men ingen drukkultur.

  • Druksyge, hærværk og negativ adfærd skal omgående væk fra byen og pladsen.

Coke er en sodavand man drikker – Coke og alle andre stoffer er bandlyst.

  • Øjeblikkelig udsmidning og klip af armbånd

Skrald skal væk - vi tager det meste

  • Skraldespande, toiletter og vask af byen skal være til rådighed for alle og helt rent hver morgen.

FORENINGS FACTS

Musik i Lejet har gennem de seneste 10 år støttet Tisvildes lokale foreningsliv og nye kultur, sport, natur og kulturopleelser. I 2020 uddelte foreningen 1.000.000 kr. til byens Mole, Tisvilde tennis, Sankt Helene Skole, vejby-Tisvilde Fodbold, sti fra stejlepladsen til naturrum og meget andet. Se uddeling her: https://www.musikilejet.dk/foreningen/uddeling 
 +500 frivillige fra Tisvilde + lokale foreninger fra hele kommunen deltager hvert år i arbejdet omkring og under festivalens afvikling. +50 lokale helte deltager i Musik i Lejet’s støtteprogram og festivalen bruger lokale leverandører i hele kommunen. +5 mio. kr. til lokale leverandører og erhvervsliv i direkte og indirekte omsætning.

FESTIVAL FACTS

✓ Festivalen har åbent 3 dage med i alt xxx kunstnere og events

✓ Parkeringspladsen er åben for parkering i etaber indtil 2 dage før åbning.

✓ Pladsen er fri efter 36 timer

✓ Naturstyrelsen har aldrig givet klager

✓ Politiet har aldrig givet andet en godt samarbejde

✓ Fødevaremyndighederne giver egne boder og gæsteboder kun smilende smileys

✓ Uge 29 er en unik uge i festivalåret i Danmark i fh til kunstere og få andre festivaler

✓ Parkeringspladsen har en naturlig begrænsning på antal gæster og åbningsperiode.

✓ Placeringen er giver mindre støjgener for alle og giver unge mulighed for at feste længe sammen i stedet for mange små larmende fester i mange haver med mange naboer.

Se dokumentation og etapeplan for 2019 her: https://www.musikilejet.dk/om-mil/opsaetningnedtagning-2019

Musik I Lejet er ikke perfekt.

Hvordan Byen, Hovegaden og festivalen bliver hyggelig, åben og imødekommende og ikke en drukby for en sværm af unge på stoffer af og druk det vil vi gerne finde løsninger på? Hvordan flere lokale kan være med i festivalen før, under og efter det er vi åbne for? Hvordan gæster kan genere lidt og nyde meget er vi nysgerrige på? Hvordan vi kan gøre byen og naturen mere grøn og havet mere blåt er vi med på?

Vi kommer ind til alle samtaler med respekt for byen, frivillige der vil arbejde med løsninger og lokale helte der kan handle hurtigt.

Vi ser frem til åbne samtaler om uge 29 og Liv i lejet hele året.