1. november 2021

SOMMERMINDER FOR LIVET

MiL vil hvert eneste år gøre festivalen mere og mere grøn, give mere tilbage til naturen og beskytte det blå hav.

Sommerminder for Livet

Musik i Lejet ligger i uge 29 på Tisvildes store parkeringsplads med skoven i ryggen og Kattegat for fødderne. Musik i Lejet stræber efter at præsentere et væld af oplevelser, hvor fundamentet er: Generationsfrit fællesskab, Kulturoplevelser der overrasker, i pagt med naturen.

I pagt med naturen

Musik i Lejet arbejder hele tiden med at gøre festivalen mere bæredygtig. Det gøres inden for alle dele af festivalafviklingen. Fra maden, der serveres, hvad der serveres i til hvordan pladsen etableres og driftes. Festivalen arbejder for at nedbringe det samlede co-2 aftryk ved at vælge grønne løsninger. Og Musik i Lejet forsøger at træffe bæredygtige valg fra de leverandører, der hjælper til med festivalens drift.

MiL vil hvert eneste år gøre festivalen mere og mere grøn, give mere tilbage til naturen og beskytte det blå hav. Når al strøm er grønt, Når al transport er grønt, Når al affald kan recirkuleres. Når der ikke er cigaretskodder, når alt kan genbruges på festivalen eller af andre. Så er vores vision nået.

Facts: Ingen drikkevarer i engangsplast, 200 renholdsfrivillige, der samler og fjerner skrald på pladsen, uden for pladsen og i Hovedgaden. Gilleleje dykkerklub udfører renhold på og under vandet. Nordkystens Livredningstjeneste udfører strandrensning med ny maskine. Vores frivillige laver hensynskampagne, alternativ parkering ved Godhavn og hyggelig gågade, med sikker sikker passage for nødvendig transport og altid plads til ambulancer, politi og shuttlebusser.

Tænk hvis man sammen: energiselskaber, transportselskaber, madleverandører, sponsorer og alle lokale helte hvert år skabte mere kultur i pagt med naturen. Tænk hvis Alle med konkrete grønne og blå ideer er velkomne til, at vi med Foreningen Musik i Lejet kan gøre hele Tisvilde mere grøn og blå.

Kulturoplevelser, der overrasker

MiL har i mere end 10 år skabt nye kulturoplevelser. Magiske musikstunder med unge lokale kunstnere og skabt musikalsk udsyn med verdensnavne på stranden i Tisvildeleje, fotovægge i byen, mini-festivaler med børn, sport, musik og gastronomi i en saltvandsblanding på stranden, store danmarkshistoriske øjeblikke for danske kunstnere.

Facts: Store Danske Kunstnere vil for altid huske deres absolutte gennembrud på Musik i Lejet, Store internationale kunstnere ønsker at spille på MiL, Lokale kunstnere fra Nordsjælland kan vokse op på MiL's scener. Lokale fotografer, kunstmalere og artister har Musik i Lejet som deres hjemmebane for resten af Danmark.

Tænk hvis: Kunsten, kulturen og fællesskabet var med alle i hele Tisvilde hele året. Med biografen, Kulturnatten, alle butikker og cafeer kan vi sammen til efterår, fastelavn, påske og pinse skabe sjove, stille og skønne kulturoplevelser og berigende kunstværker. Tænk hvis Tisvildeleje var naturens og kulturens by, med kunst og kulturliv, der overrasker inde og ude – hele året.

Generationsfrit

MiL vil altid være en festival, hvor faren synger med på sit idol hits med sin datter på skulderen, mens bedstemor henter vin og vand. Unge med ældre kunstnere. Erfarne kokke med nye talenter, Unge frivillige sammen med professionelle lyd- og lyseksperter, bedstefar i boden mens barnebarnet bestiller maden.

Musik i Lejet er ikke for en aldersgruppe med en musiksmag. Pladsen er åben for alle generationer fra tidlig formiddag til sen nat. Musik i Lejet ønsker at skabe åbne fællesskaber, hvor unge og ældre mødes uden fordomme og med masser af nysgerrighed uanset årstid, alder og holdning.

MUSIK I LEJET NULTOLERANCE VÆRDIER

Sjove kulturoplevelser med alkohol - Men ingen drukkultur.

Druksyge, hærværk og negativ adfærd skal omgående væk fra byen og pladsen. Stoffer er bandlyst.

Øjeblikkelig udsmidning og klip af armbånd Skrald skal væk - vi tager det meste

Skraldespande, toiletter og vask af byen skal være til rådighed for alle og helt rent hver morgen. Musik i Lejet har gennem de seneste 10 år støttet Tisvildes lokale foreningsliv og nye kultur, sport, natur og kulturoplevelser. I 2020 uddelte foreningen 1.000.000 kr. Og har igennem tiden støttet en lang række projekter: byens Mole, Tisvilde tennis, Sankt Helene Skole, Vejby-Tisvilde Fodbold, sti fra stejlepladsen til naturrum og meget andet. Se uddeling her: https://www.musikilejet.dk/foreningen/uddeling 
 +500 frivillige fra lokalområdet og de lokale foreninger fra hele kommunen deltager hvert år i arbejdet omkring og under festivalens afvikling. +50 lokale leverandører og lokale helte fra hele kommunen støtter op om Musik i Lejet. +5 mio. kr. bidrager festivalen med i direkte og indirekte omsætning hos lokale leverandører og lokalt erhvervsliv.

FESTIVAL FACTS

✓ Festivalen har åbent 3 dage med + 40 artister og events

✓ Parkeringspladsen er åben for parkering i etaper indtil 5 dage før åbning

✓ Pladsen er fri efter 36 timer

✓ Naturstyrelsen har aldrig givet klager

✓ Politiet har aldrig givet andet en godt samarbejde

✓ Fødevaremyndighederne giver egne boder og gæsteboder kun smilende smileys

✓ Parkeringspladsen har en naturlig begrænsning på antal gæster og åbningsperiode

✓ Placeringen er giver færre støjgener for alle og giver unge mulighed for at feste længe sammen i stedet for mange små larmende fester i mange haver med mange naboer

Se dokumentation og etapeplan for 2019 her: https://www.musikilejet.dk/om-mil/opsaetningnedtagning-2019