21. marts 2017

Nye offentliggørelser til Musik i Lejet 2017

Det er forår, vejret bliver varmere og musikken bliver højere. Vi er nu klar med fem nye navne på plakaten, der sammen med de tidligere offentliggjorte kunstner lægger op til et brag af en festival. Musik i Lejet præsenterer: WHOMADEWHO x PEDE B & DJ NOIZE x SILVESTER x LORD SIVA x RAYE (UK).

En dugfrisk popstjerne rammer sommerens festival. Britiske singer songwriter RAYE har kurs mod den internationale pophimmel og har allerede arbejdet sammen med kunstnere som Nas og Stormzy. RAYE leverer solid popmusik med hårdslående og feminin attitude, så der er med garanti dømt popfest mellem klitterne til sommerens festival. Den kun 18-årige sangerinde er opvokset i et musikalsk hjem i det sydlige London og startede som helt lille med, at skrive sange sammen med sin far. I en alder af blot 14 år fik hun sin egen manager og har sidenhen skabt pop-bangers i lange baner. RAYEs drøm er at blive en massiv pop-kunstner, og mon ikke hun viser, at det er præcis det, hun er på Musik i Lejet.

Siden WhoMadeWho opståen for snart 14 år siden har de tre gutter arbejdet mod, at blive mere end gode til at skabe den totale fest. Udstyret med euforiens vigtigste midler; bas, guitar og trommer har Tomas Høfding, Jeppe Kjellberg og Tomas Barfod rejst verden tyndt med deres eklektiske tag på house, disco og indierock og stadig bevaret deres integritet som festens forkyndere. På vores sandstrand er drengene klar til at få samtlige publikummer til at rocke med på numre som ’Hi & Low’, ’The Morning’ og deres dance-hypnotiske version af Rolling Stones-klassikeren ’Satisfaction’. WhoMadeWho skal nok få gang i dine sommerferiefødder.

Lord Siva har med ep'erne 100 og 180 allerede sat nye standarder for danske urban-udgivelser, og i år afsluttede Lord Siva sin blåtonede triologi med udgivelsen af det første fulde album “3”. Der bliver ikke pyntet på sandheden eller blæst nogle smarte facader op, når han synger om posen i lommen, om nedturene, savnet til ekskæresten og om ensomheden. På den seneste plade har Lord Siva raffineret sin beatdrevne og drømmende elektronica-lyd i samarbejde med produceren Carl Barsk fra musikkollektivet Hukaos. Pladen har i følge de to ikke haft til formål at skabe store radiohits, men i højere grad har de sigtet mod at “afslutte en periode overlegent”, hvilket giver sig til kende i udgivelsens konfronterende eftertænksomhed.

Igennem de sidste mange år har kumpanerne Pede B & DJ Noize imponeret med udsolgte koncerter, anmelderroste albums og ikke mindst en uovertruffen evne til at forny sig. Det intime samarbejde mellem rapperen og dj’en hviler på kærligheden til traditionel oldschool hiphop og leverer originale flows og et potent tekstunivers, der trækker på selvbiografisk realisme og ærlighed. De to kompetente herre skal med andre ord nok få sandet og din krop til at bounce. I 2015 spillede makkerparret Arena-scenen på Roskilde Festival svedig og festlig med en genial blanding af strygere, børnekor, band og en hulens masse gæsteoptrædener fra den danske musikscene. Koncerten blev overøst med stjerner og rosende anmelderord, så vi glæder os mildest talt til at byde Landets dygtigste freestyle-rapper og prisvindende pladevender velkommen på Musik i Lejet.

Det danske band Silvester består af tre erfarne musikere, der kommer fra henholdvis en indie, en jazz og en klassisk musikbaggrund, der til sammen skaber Silvesters helt særegne lyd. I bandets progressive popsange integreres komplekse elementer fra alle tre musikeres baggrunde samtidig med at de søger det minimalistiske og skærer helt ind til benet, hvorfor deres musik både kan begå sig på det nichede og på det kommercielle niveau. Sangeren Awinbeh Ayagiba, bassisten Ida Duelund Hansen og pianisten Malthe Rostrup leverer bløde rytmer og lækre toner, og inspirationskilderne tæller bland andre Frank Ocean, Tame Impala og de mere eksperimenterende musikere som Acra. Vi glæder os til, at vugge hofterne til numre som “Oceans” og “Dancer” til sommer.

Hold op, hvor vi glæder os til Juli og endnu en skøn festival!