15. juni 2022

Musik i Lejet uddeler overskud på 900.000 kr.

Musik i Lejet uddeler et skyhøjt overskud på 900.000,-

Sommersol var en stor succes, da det løb af stablen i juli måned sidste år. Musik i Lejets koncertdage får nu tilføjet et ekstra kapitel. Festivalen kan nemlig præsentere et overskud på hele 900.000 kr.

Musik i Lejet annoncerede allerede i maj-måned 450.000 kr. i overskud, der var med forbehold for SKATs vurdering. Med en godkendelse fra SKAT er overskuddet nu fordoblet.

"Sommersol blev gennemført i en turbulent tid med Corona og meget skiftende udmeldinger fra regeringen. Vi lykkedes med arrangementet og skabte et tiltrængt strejf af festivalfølelse og fællesskab. Nu kan vi så præsentere et skyhøjt overskud, der kan gøre godt i Gribskov Kommune. Det er vi virkeligt stolte af", fortæller Peter Maarbjerg, Formand for Musik i Lejet.

Festivalen kan nu gøre godt i Gribskov med endnu flere midler end oprindeligt varslet. Ansøgningsprocessen har været i gang i maj måned, og mere end 60 ansøgninger er landet på festivalens skrivebord.

I arbejdet med at uddele har Musik i Lejet for første gang nogensinde iværksat et nyt tiltag: Festivalen har nemlig fået hjælp til at fordele midlerne blandt de mange ansøgere. Lokalforeningsrådets kontaktudvalg, der repræsenterer kommunen som helhed, har sikret at fordelingen af overskuddet er sket i tråd med ønsket om at gøre godt i hele Gribskov Kommune.

Alle ansøgninger er blevet læst grundigt igennem og ud fra en karaterskala og Musik i Lejets værdier om at støtte generationsfri fælleskaber, at skabe overraskende oplevelser og være i pagt med naturen, har medlemmer af Lokalforeningsrådets kontaktudvalg fra Annisse, Helsinge, Villingerød og Dronningmølle spidset pennen og indstillet de mange foreningsansøgninger til overskudsdelingen, som nu er klar til at blive sat til behandling hos SKAT.

Jette Haugaard og Thomas Jessen fortæller:

"Det har været spændende at læse ansøgningerne igennem. Og det er rart at konstatere, at foreningslivet i den grad spirer i Gribskov Kommune. Vi har gjort os umage for både at læse ansøgningerne igennem og vurdere hvilke ansøgninger, der skulle modtage støtte. Generelt må vi konstatere, at der sker mange gode ting ude i foreningerne, der styrker fællesskaber, læring og inspiration".

SKAT har typisk fire ugers behandlingstid. Musik i Lejet melder ud til både modtagere og giver afslag, når SKAT har behandlet indstillingerne. Ligesom Musik i Lejet ved tidligere uddelinger har afholdt en uddelingsfest, er det også planen i år.

"Vi afholder et uddelingsarrangement på Musik i Lejet. Det kommer til at ske d. 20. juli. Det er dagen før Musik i Lejet officielt går i gang, og her afholder vi Jazzonsdag i samarbejde med Tisvilde Jazzklub, og her får alle uddelingsmodtagere invitation til," fortæller Peter Maarbjerg.

Arrangementet er i øvrigt gratis, og alle er velkomne.

Musik i Lejet uddelte i 2019 1 million kr. og har de seneste fem år præsteret ikke alene at kunne lave en meget populær festival, men også doneret overskuddet til lokale foreninger i Gribskov Kommune.

I år løber festivalen af stablen d. 21. - 23. juli. den har været udsolgt siden 2019, men det er muligt at melde sig som frivillig under Musik i Lejets faner, hvis man har lyst til at opleve festivalen. I spiller Malk de Koijn, Gnags, Jada, TV2 og mange flere.