11. marts 2020

Musik i Lejet uddeler 1.000.000 kr.

Musik i Lejet annoncerer et overskud på 1.000.000 kr., hvilket ikke kun er et rekordhøjt beløb i festivalens historie – det er også den største uddeling, der nogensinde er genereret fra en event i Gribskov Kommune.

Gribskov Kommunes populære sommerfestival fordobler overskuddet fra sidste år, og kan nu bryste sig af det største overskud i Gribskov Kommunes historie. Men dette er langt fra en tilfældighed, lyder det fra Musik i Lejets bestyrelsesformand, Peter Maarbjerg:

Musik i Lejet eksisterer på tolvte år. Udviklingen har været fantastisk. Nu trækker festivalen på en stærk erfaring og professionel afvikling. I samspil med Musik i Lejets dedikerede frivillige spiller disse faktorer en helt central rolle i at mønstre dette historisk høje overskud. Frivillig-engagementet og en dygtigt udført festival udmønter sig ikke alene i at skabe sommerminder for livet ved tre dages festival, men også i en substantiel og kommunal-historisk stor støtte til det lokale foreningsliv. Et foreningsliv, der bringer inspiration, læring og udvikling til børn & unge, kultur og idræt hos kommunens foreninger. Det er vi vildt stolte af.

Internationale hovednavne og højt humør

Musik i Lejet præsterede i 2019 at programsætte det hidtil største hovednavn i festivalens histore. Med Disclosure på plakaten, der tidligere har spillet på Roskildes Orange Scene må man sige, at festivalen overgik sig selv. Desuden vurderede 92% af gæsterne, at de ville anbefale festivalen til en ven. Det er en bedre score, end de fleste hoteller drømmer om at få. Festivalen er mere populær end nogensinde. Men alt dette kommer ikke af sig selv.

I 2019 hjalp over 2.000 frivillige og 150 helårsfrivillige til med at skabe, afvikle og pakke festivalen sammen. Ud over det enorme engagement hos Musik i Lejets frivillige, har festivalens samarbejde med Good Boys Agency haft en stor effekt på årets uddeling:

Vi har igen i år oplevet, hvordan samarbejdet med Good Boys Agency for alvor har styrket Musik i Lejet. De har gennem hele året haft særligt fokus på omkostninger blandt andet ved at optimere leverandør- og samarbejdsaftaler. De har også imod mange odds formået at effektivisere opsætningen og nedtagningen af festivalpladsen uden at forøge omkostningerne, hvilket ellers kan presse festival-leverandørerne, udtaler Peter Maarbjerg.

1.000.000 kr. til kultur, børn & unge og idrætsarbejde

Som noget nyt i år uddeler Musik i Lejet 3 x 100.000 kr. til særligt udvalgte projekter i Gribskov Kommune. Disse projekter er endnu ikke annonceret, men festivalen oplyser, at de afholder et stort uddelings-arrangement i Tisvilde ifm. overrækkelsen af de i alt 300.000 kr.

Fra d. 12. marts frem til d. 20. april kan foreninger beliggende i Gribskov Kommune ansøge til projekter, der er i overensstemmelse med Musik i Lejets vedtægter og uddelingsformål.

Musik i Lejet lægger særligt fokus på festivalens bærende værdier i årets støtteuddeling, som er:

  1. Lokal forankring i pagt med naturen
  2. Store oplevelser du ikke vidste, du skulle have
  3. Fællesskaber på tværs af generationer

BENYT DETTE ANSØGNINGSSKEMA (her modtages ansøgninger d. 12. marts - 20. april)