7. maj 2019

Musik i Lejet offentliggør internationalt hovednavn

Med dagens offentliggørelse tilføjer Musik i Lejet det største hovednavn i festivalens historie: Disclosure DJ Set. Sammen med de Grammy-nominerede hitmagere offentliggør sommerfestivalen flere danske, hypede navne samt veletablerede bands som Laid Back, der i år har 40-årsjubilæum.

Verdenskendt duo til Lejet

Disclosure er landet øverst på Musik i Lejets plakat med deres DJ set. De britiske brødre er blandt de største hitmagere i dette årti. Med kæmpehits som 'Latch' og 'You & Me' har duoen toppet hitlisterne og vundet anmeldernes og publikums hjerter verden over. Til sommer giver de en koncertoplevelse, der aldrig er set i Lejet før.

Tre danske hovednavne

Albumaktuelle Hans Philip, også kendt som frontfiguren i Ukendt Kunstner, har siden udgivelsen af sin første single været på alles læber og modtaget stor anmelderros. Blandt de få koncerter han har annonceret i år, er Musik i Lejet nu at finde iblandt. I det danske poplandskab, kommer man ikke udenom Karl William, der på kort tid har opnået både hæder og at skabe en lyd, der er hans helt egen. Med intet mindre end 10 album i bagkataloget, kan synthpop-duoen Laid Back i år fejre 40-årsjubilæum.

Fra rap-fænomener til indierock

Flere velkendte, danske navne har fundet vej til dagens offentliggørelse. Rap-fænomenet, Marvelous Mosell, henter sin dansable musik direkte fra 80’ernes disco og pop. Det albumaktuelle band, Lowly, har opnået stor national og international anerkendelse for deres legesyge debutalbum ‘Heba’. Den erfarne popsangerinde og sangskriver, Pernille Rosendahl, giver Lejet et indblik i hendes sofistikerede og skrøbelige lydunivers.

Det prisvindende indie-kollektiv, The William Blakes, er tilbage med et nyt, legende album, ‘1991’, efter en længere udgivelsespause. Freja Kirk er med sin soulede pop, forbløffende stemme og personlige klang en af de nye lysende stjerner på den danske musikscene. Anmelderroste, Emil Kruse, blander rap med en melodiøs og næsten drømmeagtig lydside. Det spirende talent, Hjalte Ross, er en ung sangskriver, sanger og guitarist, der i samarbejde med bl.a. Pink Floyd og Nick Drake-producer, John Wood, har skabt en imponerende debutplade.