4. juli 2018

MUSIK I LEJET INVITERER TIL ONSDAGSJAZZ

Onsdag den 18. juli - dagen før Musik i Lejet åbner dørene for festivaldeltagerne - vil terrassen blive fyldt med jazzmusik i international klasse og dejlige mennesker. Hvorfor ikke sidde i solnedgangen og høre jazz og måske bade i Kattegat med jazz i øregangene?

I tæt samarbejde med Tisvilde Jazz Club byder vi på et arrangementet med spændende jazzmusik gennem hele eftermiddagen:

16 - 17: Stan Gets in your Eyes

17 - 18: Wallace/Wamberg trio

18 - 20: Niels Jørgen Steen - The A-Team

20 - 22: Mathias Heise FIVE

Terrassen og baren åbner kl. 16, og vi fortsætter til kl. 22. Arrangementet er gratis og er et tilbud til alle, som gerne vil nyde fantastisk musik med udsigt til sommer, sol, sand og vand. Sæt kryds i kalenderen og inviter dine venner med, så vi får en uforglemmelig jazzdag. Da der ikke serveres mad på terrassen, er du meget velkommen til at tage picnickurven med - og husk strandtæppet.

Følg med i nyheder og deltag i Facebook begivenheden her.

Jazz is there and gone. It happens. You have to be present for it. That simple. /Keith Jarrett


Stan Gets in your Eyes

Line up: Lars Nagel Albertsen, saxer Ulrik Christiansen, akk.guitar Niels Lichtenberg, bas Janus Templeton, trommer

Wallace/Wamberg trio

Line up: Oilly Wallace - sax Johannes Wamberg - guitar Rune Fog-Nielsen - bas

Oilly Wallace (f. 1996) og Johannes Wamberg (f. 1991) er begge blevet hyldet som to af de største unge talenter på den danske jazz scene lige nu. De har kendt hinanden i årevis og har et helt særligt, symbiotisk sammenspil. I oktober 2016 udgav de den anmelderroste debut-LP "Easy Living" på det nye vinylpladeselskab Unity Rec. Denne dag træder de op sammen med bas-kometen Rune Fog.

Niels Jørgen Steen - The A-Team

Line up: Saxer: Jesper Thilo, Uffe Markussen, Tomas Franck og Flemming Madsen Trumpet: Henrik Bolberg Basun: Christoffer Sjögren Guitar: Morten Højring Bas: Mads Vinding Trommer: Roger Berg Orkesterleder, pianist, komponist og arrangør: Niels Jørgen Steen

The A-Team er spækket med stjerner fra den hjemlige jazzscene, og det er en ren fryd at høre det godt sammenspillede orkester boltre sig i Niels Jørgen Steens swingende arrangementer. Det er tydeligt, at musikerne holder af at mødes og spille sammen. Der er liv og glæde på scenen, og det forplanter sig selvfølgelig også til publikum.

Niels Jørgen Steen bruger sin lune og underspillede humor, når han præsenterer de enkelte numre og musikere. Orkestret spiller i mange forskellige tempi og med vekslende solister - det hele med det fællestræk, at alt fremstår smukt, melodisk og rytmisk, som når denne jazzform bare er allerbedst.

Musikerne udstråler godt humør og stor spilleglæde, de kender hinandens unoder, og orkestret fremstår derfor som en homogen og veltrimmet enhed. Musikerne er alle meget dygtige instrumentalister, som er i stand til at aflevere soli af så høj en kvalitet, at hårene rejser sig på tilhørernes hoveder. Kort og godt: Et bedre band er svært at opdrive i Danmark.

Mathias Heise FIVE

Line up: Mathias Heise (kromatisk mundharpe) Frederick Menzies (saxofon) Pelle von Bülow (guitar) Andreas Møllerhøj (bas) Andreas Svendsen (trommer)

24-årige Mathias Heise er én af få mundharpespillere i Danmark og et usædvanligt musikalsk talent. Han er en af dansk jazz’ nye, store stjerner, der udover at være en virtuos på sit instrument, også er en eminent dygtig komponist.

Mathias har siden 2012 spillet med sit fusionsband Mathias Heise Quadrillion, men har for nyligt desuden etableret kvintetten Mathias Heise FIVE, som spiller en spændende blanding af standards og hans egne jazzkompositioner.

Omdrejningspunktet i Mathias Heise FIVEs repertoire er kombinationen af saxofon og mundharpe, der iflg. Mathias er en overset klangverden. Han har samlet et sandt dreamteam af ekvilibristiske jazzmusikere, der alle har en unik personlighed og sound på deres instrument.

Den ultradynamiske og tæt samspillede (akustiske) gruppe leverer noget af det mest medrivende jazz, der findes i dag. Det er originalt, det er melodisk, og det swinger bagdelen ud af bukserne!

I 2015 blev Mathias kåret som Årets Nye Jazzstjerne i Danmark, og i 2016 modtog han Kronprinsparrets Stjernedryspris – en pris, der gives til yngre danske kunstnere med et helt særligt talent. I 2017 modtog han den prestigefyldte ‘Ben Webster Prisen’ – i øvrigt som den yngste nogensinde.