12. februar 2019

Musik i Lejet er klar med de første 11 navne

Tisvildelejes musikfestival løfter sløret for de første 11 navne på plakaten: Phlake, Søren Huss, Yxng Bane (UK), Ea Kaya, AV AV AV, Alex Vargas, Reykjavíkurdætur (IS), The Mauskovic Dance Band (NL), Nicklas Sahl, Love Shop og Guldimund.

Årets udgave af sommerfestivalen, Musik i Lejet, blev udsolgt kun få minutter efter billetsalgsstart.. Dagens offentliggørelse rummer de første 11 ud af næsten 40 navne, og her får festivalgæsterne en smagsprøve på, hvad der er i vente til sommer. Fra internationalt hypede artister som Yxng Bane (UK) til etablerede danske navne som Phlake og Søren Huss.

Internationalt drys på plakaten

Den kun 22-årige, britiske Yxng Bane er et af hiphop-scenens mest fremtrædende talenter. Han har været i Top 10 i UK og blev nomineret til ‘Sound Of 2018’ af BBC. Det Islandske hiphop-kollektiv, Reykjavíkurdætur, består af 10 energiske kvinder, der har imponeret med deres enorme girl-power og provokerende tekster og optrædener. The Mauskovic Dance Band med base i Amsterdam hypnotiserer publikum med en kombination af afro-caribiske rytmer og space disco.

De første hovednavne

De første fem hovednavne har også fundet vej til dagens offentliggørelse. Et af landets mest eftertragtede artister, Søren Huss, og Phlake, der i år vandt prisen for Årets Lytterhit til P3 Guld. Samt den elektroniske supertrio og Robert-vinder af ‘Årets Score’, AV AV AV, og noise-soul sanger og sangskriver, Alex Vargas, hædret med prisen som ‘Årets Danske Solist’. Love Shop har rocket den danske scene i over 25 år og er nu klar med en Danmarkstour, der har stop på Musik i Lejet.

Upcoming hitmagere

På plakaten kan man samtidig finde upcoming danske talenter: EP-aktuelle, Ea Kaya, med en stærk vokal, velskrevne popsange og en enorm attitude, og Nicklas Sahl, der med sine million-streams har stadfæstet sig som et af Danmarks mest lovende poptalenter. Det mangefacetterede talent, Guldimund, giver Musik i Lejet en ærlig og personlig koncertoplevelse til sommer.