26. juni 2023

Tisvilde Jazz House har nyt på progammet!

Se den nye tilføjelse til jazzprogrammet! Du vil blive fortryllet, forført og kunne fordybe dig i musikkens kompleksitet af ingen andre end Hess/AC/Hess Spacelab!

"Simply put, these guys are the best piano trio in Denmark, and Nikolaj Hess is one of the most inventive jazz pianists working today" - Mitch Myers Magnet Magazine 2019

Sådan lyder blot én ud af mange roser om jazztrioen Hess/AC/Hess Spacelab.

Mikkel Hess, Nikolaj Hess og Anders 'AC' Christensen er nogle af de mest prominente navne på den danske jazzscene og er hjernerne bag bandet. Det hele startede som et barndomsprojekt for de tre jazzentusiaster og venner, som senere udviklede sig til den succesfulde trio. De blev hurtigt et fast inventar og en kreativ legestue på Copenhagen Jazz House i 90'erne. Nu genopstår de i unikke rammer på Musik i Lejet!

Deres seneste udgivelse som trio, “SPACELAB Live in London”, blev optaget af BBC i den internationalt anerkendte Pizza Express Jazz Club. Trioen beskrives som telepatisk kommunikerende filmisk nordisk jazz, ‘Contemporary jazz at it’s finest’ og livsbekræftende originalmusik der beretter om intense og fordybende liveoptrædener. De har hver især egne individuelle projekter, stilarter og sound, men mødes i Hess/AC/Hess Spacelab Trio hvor de dykker ned i en musikalsk forbindelse, som må opleves.

Bag om bandet

Anders 'AC' Christensen

Anders Christensen, forkortet 'AC', kaldes også “the ace of bass”. Han har i mange år spillet med store navne som bl.a. Raveonettes, Paul Motian Electric Bebop Band, Tomasz Stanko Savage Rose og mange flere. Hans seneste album af AC Trio hedder “Dear Simone” med Aaron Parks og Paul Motian. Han har skrevet filmmusik for flere af Omar Shargawis seneste film, heriblandt “Go with Peace Jamil”. De seneste nyheder fra AC er, at han i 2021 modtog Ben Webster prisen.

Mikkel Hess

Navnet bag det aktuelle kollaborative projekt Hess Is More, der komponerer for film, teater og ballet. Mikkels personlige mestring af sine trommer inden for jazzen efterlader en rummelighed mellem hvert trommeslag, der skaber den vægtløshed, vi oplever i bandet.

Nikolaj Hess

Hans klaverspil er karakteriseret af et gyldent touch, en stærkt personlig melodisk åre, og et unikt mix af virtuositet, groove og fantasi. Nikolajs musikalske påvirkninger afspejler dyb indsigt i de amerikanske og nordiske jazztraditioner samt en vidtfavnende gnistrende musikalitet, der trækker på alt fra electronica og krautrock til klassisk, folkemusik og roots.