5. april 2019

Fælles indsats mod billetsnyd: #billetblind

Kampagnen "Billetblind" er en fælles kampagneindsats mod ulovligt billetsalg og ulovligt videresalg af billetter. Sammen med Kulturministeriet og 13 danske festivaler, billetudbydere, spillesteder og interesseorganisationer rådgiver vi billetkøbere til et sikkert billetkøb.

'Billetblindhed' kan opstå, når en længe ventede festival eller koncert går i udsolgt, og man vil gøre alt for at få fingrene i en billet. Eftersøgningen på en billet går i gang og beslutningen om at trykke 'køb billet' på en ukendt hjemmeside, via en privatperson fra nettet eller noget helt tredje træffes forhastet.

Tag udgangspunkt i de tre billetråd:

  1. Tjek, at prisen stemmer, og at du ikke betaler overpris. Et trick, som ofte benyttes af uofficielle udbydere og billethajer på nettet, er at ændre prisen på billetten i sidste øjeblik. Det betyder, at hvis du som forbruger ikke er opmærksom i den sidste del af købet, så kan du ende med at betale dobbeltpris eller mere uden at vide det. Mange sælger også billetter videre til en langt højere pris end udgangspunktet, men det er ulovligt at videresælge billetter til overpris i Danmark.

  2. Køb kun hos officielle billetudbydere eller arrangør. Hvis du køber dine billetter via de officielle danske sider, så er du sikker på, at billetten er lovlig, og at prisen stemmer. Se et udvalg af officielle- og uofficielle billetudbydere her.

  3. Hvis du er i tvivl, så gå til arrangørens egen side. På spillesteder og arrangørers egne hjemmesider er der altid link til den officielle billetportal, så hvis du er i tvivl, så brug denne indgang til dit billetkøb.

LÆS MERE HER