14. december 2021

De første navne til Musik i Lejet 2022

Sommerfestivalen i Tisvildelejes vandkant kigger nu for alvor frem mod sommeren 2022. Det gøres med offentliggørelsen af 5 stærke danske navne.

MALK DE KOIJN x JADA x GNAGS x PRISMA x MINA OKABE

Tilsammen udgør festivalens første annoncering både upcoming og etablerede artister på den danske musik-himmel. Talent og rå gennemslagskraft er nøgleordene. En ting er sikkert alle ser frem til store koncerter i Tisvildeleje til sommer.

Efter et par års ufrivillig corona-pause er Musik i Lejet igen klar til at åbne dørene for festivalen, som har været udsolgt siden Corona lukkede festivaler og live-scenen. I to år har gæsterne holdt loyalt fast i deres billet. Forløsningen kommer den 21.-23. juli, når festivalens 10.000 gæster igen kan glædes over festival og sommer i Tisvildeleje. Det hele sker et firspring fra en dukkert og med de førende danske artister på festivalens 4 scener, når sommerens er på sit højeste.

MALK DE KOIJN

Kongerne af Dansksproget hip-hop. Malk De Koijn er klar til at indtage Musik i Lejet med deres rim, rap og særegne tag på hip-hop, som den alene udspringer fra den del af landet, der nationen rundt kendes som Langestrand. Nu går turen til Tisvildeleje Strand. Malk De Koijn blev dannet i 1993 af Anders Brixen, Janus Borup Staffe og Lasse Bavngaard aka Tue Track, Geolo G og Blæs Bukki. Gruppens arnested var det selvdefinerede Langestrands-univers, der indeholdt langt mere smil på læben og kreativ underfundighed end de gangster-attituder, som hip-hop musikken ellers var fuld af i start-90’erne.

GNAGS

Et af Danmarks mest energiske og bedste LIVE-bands i fri dressur. GNAGS sadler op til Tisvilde strand til sommer. Foruden badehåndklæde og dykkerbriller tager bandet deres velkendte hits fra Vilde Kaniner til Mr. Swingking med sig. Peter AG, bandets karismatiske forsanger, fører an, når det 12 mand store orkester giver koncert. I 2016 gennemførte Gnags, deres 50 års jubilæums tour, så det er erfarne kræfter, der kommer til Lejet.

JADA

På meget kort tid er Jada vokset til at blive en af de mest lovende artister på den danske musikscene. Men sit ærlige, personlige og tro-mod-selv univers fylder Jada arenaer landet over. Jada har en af tidens største og vigtigste stemmer, så intet er mere naturligt end at hun kigger forbi sommerens Musik i Lejet, det gør hun som vinder af Danish Music Awards’ ‘Bedste Live Act’ og et hav af andre priser i sin favn.

PRISMA

De hypede PRISMA består af Sirid og Frida Møl Kristensen, søstre på 21 og 23 år, som sammen har skabt et musikalsk univers fyldt med personlige tekster og unikke musikalske landskaber. I 2020 udgav de deres debut-ep 'Her', en stille og indadvendt koncept udgivelse, men dette år ændrer de stil til et langt mere hæsblæsende og råt udtryk på deres ep nr. to 'Inside Out' modtager en 6-stjernet anmeldelse i Gaffa.

MINA OKABE

Mina Okabe beskrives som ‘et drømmende og blødt lydunivers med noter af sommer og melodisk sensibilitet. Hendes musik strækker krop ud over landets grænser.’ Mina Okabe er navnet på et nyt, spirende talent på den danske musikscene. Den 20-årige sangerinde er lige så beskeden og ydmyg omkring sin musik, som hendes drømme og ambitioner er store og grænseløse. Hun har i løbet af sit relativt korte liv allerede levet med hele verden som sin legeplads og inspirationskilde til sin musik. Og måske netop derfor, lyder Mina Okabe som alt andet end kolde og grå efterårs-Danmark. Det bliver sommer, når Mina Okabe kommer til Musik i Lejet