14. juli 2022

Besøg menneskebiblioteket og få udfordret dine fordomme

Festival handler om at bruge tid sammen og samle på gode minder. Men det handler også om at styrke fællesskaber og skabe nye relationer - måske endda nedbryde fordomme.

Derfor ruller Menneskebiblioteket forbi Musik i Lejet d. 22. og 23. juli, hvor alle kan komme forbi og måske udvide horisonten.

Der sker på Stejlepladsen i Tisvilde fra kl. 12-16.

Om Menneskebiblioteket

I stedet for at være musestille, som du er vant til på et bibliotek, inviterer Menneskebiblioteket til åben snak om svære emner.

Menneskebiblioteket er et bibliotek bestående af mennesker. Du kan derfor låne bøger som på ethvert andet bibliotek. Forskellen er dog, at vi tilbyder levende litteratur. Med andre ord er “bøgerne” mennesker, der som åbne bøger svarer på læserne spørgsmål, og på den måde deler erfaringer fra deres eget liv. Hver af disse menneskebøger repræsenterer en udsat gruppe i samfundet, som alle i en eller anden form har været udsat forfordomme og diskrimination på baggrund af eksempelvis social status, religiøs overbevisning, seksualitet eller etnisk oprindelse.

Udgangspunktet er, at vi alle har godt af at udfordret, hvad vi går og tror om andre mennesker, og i Menneskebiblioteket gør man det ved at stille menneskebogen netop de spørgsmål, man ønsker at få svar på.

Konceptet er helt enkelt. Du møder blot op ved bibliotekets skranke, hvor du præsenteres for bibliotekets menneskebøger. Når du har udvalgt en "bog", som du vil snakke med, kan i sætte jer og have en åben snak, hvor alle spørgsmål er velkomne, og udfordrende emner kan drøftes åbent og uden fordømmelse.