21. juni 2023

Bassen fra det tropiske hjerte vil banke højt fra Strandterrassen 

Et nyt koncept på Strandterrassen på Musik i Lejet ser dagens lys, når 12 bands og DJs skaber tropisk energi sammen med publikum. En smeltedigel af ghanesisk afrobeat, nigerianske trommer, cumbia-beats og dancehall  kommer til at strømme ud af anlægget og giver en følelse af at danse bag Baloo i regnskoven. 

IVAN$ITO x K! x NORA MAMDU (NO) x JONAS VISTI x ADIDADDI x WILLE x PATRICKTOR4 (BR) x BATUKIZER (DK/BR) JOLIE KUBINI x VISTIS VINYL COLLECTIVE FEAT. WILLIE & DAWDA JOBARTEH (DK/GM) x DJ LOVECATT x DJ BREVET

Glæd dig til at opleve musik i ægte tropestil, der med det samme sætter hofterne på arbejde i cirklende bevægelser, mens fødderne stamper i det sommervarme sand.

12 brandvarme bands og DJs skruer op for sommerferiefølelsen, så gæsterne kan glemme alt om arbejdsrutiner, madpakker og hverdagen derhjemme. På Strandterrassen er der nemlig kun én ting at mærke - bassen fra det bankende tropiske hjerte! Det tropiske tema er en del af et nyt koncept for Strandterrassen, der laves i samarbejde med bilselskabet, Mini. Om musikprogrammet fortæller Mads Dahl, projektleder på Strandterrassen:

“Programmet har fokus på moderne afrikansk og latinamerikansk musik, som virkelig rykker globalt på alverdens scener lige nu. Samtidig er den mere klassiske afrobeat, latin og anden sydlandsk musik stærkt repræsenteret. En lyd og en stemning der passer perfekt til stranden og feriefølelsen,” siger Mads.

Det skal du høre!

Oplev Jonas Visti. Han har de sidste 10 år floreret som en alsidig skikkelse på den danske musikscene både med sit radioprogram 'Vistis Vinyler' på Danmarks Radio og som DJ og konferencier på landets spillesteder, klubber og festivaler. På Musik i Lejet vil du kunne forvente en varm aften med alle de dansenumre, du med al sandsynlighed ikke kan leve uden.

Du kan også danse med på musik på tre forskellige sprog fra den chilensk-danske sanger, Ivan$ito! Reggae-kongen, der er kendt for albummet 'Everything Is Reggaeton' som sprudler af melankolsk musikalitet, og som udover reggae skifter mellem genrer som r’n’b og Rosalía-inspirerede flamenco-klap.

Uanset om turen går til Vestafrika, Caribien eller Brasilien vil du langsomt men sikkert blive forført og bevæge din krop med legemsdele, som du ikke vidste, du havde!

FREE AND FUNKY

Som noget helt nyt holder Strandterrassen åbent for alle, både med og uden armbånd, hver dag i tidsrummet kl. 12-18, hvor der vil være gratis adgang fra stranden. Læs her om alle de tropiske rytmer, du kan svinge skørterne til uden at lægge en krone.

Torsdag: Batukizer

Batukizer leverer tropiske musikperler som ingen andre! De har skabt populære mixtapes, der er blevet delt internationalt, har 3 mio. afspilninger på YouTube, og I Danmark har de optrådt på forskellige podcasts og festivaler, herunder SPOT Festival og Roskilde. Batukizer er kendt for at opdage varme rytmer og ukendt musik blandt andet fra Brasilien. Deres DJ-sæt er en dansabel oplevelse baseret på en omfattende samling af plader, som har taget dem rundt på turnéer og festivaler i lande som Indien, Uganda, Frankrig og Brasilien!

Fredag: Adidaddi

Den københavnske DJ, Adidaddi, er kendt for at skabe en kulturel vibe med et genremix af hiphop, afrobeat, amapiano, dancehall og drum & bass, der hylder undergrundskulturen. Udover at sætte sit præg på musikkulturen ønsker Adidaddi også at skubbe til diversiteten gennem eventproduktioner, koncerter og brugen af artister. Det gør hun blandt andet som co-founder af Flady, som er et community, der arbejder for, at mennesker med anden etnisk baggrund kan føle sig set og hørt. Varm op til hendes performance ved at lytte til hendes mixtapes på Soundcloud!

Lørdag: Vistis Vinyl Collective feat. Wille & Dawda Jobarteh (DK/GM) og Ki!

Efter mange år som musikalsk kamæleon har Jonas Visti samlet et hold af sine yndlingsmusikere fra forskellige verdenshjørner og er aktuel med et nyt liveformat: Vistis Vinyl Collective feat. Wille & Dawda Jobarteh. På tværs af genrer, traditioner og udtryk vil han sammen med Dawda Jobarteh og William Winding tage dig med på en rejse i auditive landskaber. På rejsen møder man alt fra gambianske landsbyer til vesteuropæiske natklubber. En ny konstellation på den danske musikscene, man vil kunne opleve på dette års Musik i Lejet for allerførste gang!

Glæd dig også til Ki! En eklektisk tour de force i afrikanske rytmer, koreanske grooves og tilbagelænede surf-riffs. I maj lagde Ki! SPOT ned. Det var kun hans anden koncert under eget navn, men multiinstrumentalisten Christian Ki Dall er absolut ikke grøn i gamet. Som guitarist har han spillet for Death Valley Sleepers og The Telescopes, og han har produceret for flere andre. I 2022 debuterede han med med albummet 'The Boy From Haeundae Beach' som er en kærlighedserklæring til nogle af Ki!'s yndlingsartister: Fela Kuti, Sharon Jones, J Dilla, George Harrison og Lik Wray. Albummet har høstet dusiner af roser, og du kan glæde dig til at dykke ned i den groovy godtepose.

Find mere information om hele musikprogrammet HER.