9. marts 2022

10 nye navne til sommerens Musik i Lejet

SPLEEN UNITED x TESSA x OMAR SOULEYMAN (Syr) x ARTIGEARDIT x CLARA x KATINKA BAND x TV-2 x SCARLET PLEASURE x NICKLAS SAHL x WHEN SAINTS GO MACHINE

Danmarks lykkeligste orkester, en benhård rapper fra Blæstegnen og et internationalt danse-ikon er blot nogle af de artister, vi kan føje til sommerens musikprogram på Musik i Lejet.

Vi er glade for at offentliggøre yderligere ti navne til festivalen d. 21. 22. og 23. juli. Der er både erfarne bands hentet fra øverste hylde i den danske musikbranche og ambitiøse, upcoming artister til de fire scener på stranden.

Efter to år med corona og nedlukning glæder vi os til endelig at afholde Musik i Lejet igen, og det eneste vi vil, det er at danse. Med navne som TV-2, Scarlet Pleasure og Omar Souleyman på plakaten er vi sikre på, at strandkanten i Tisvilde nok skal blive en kæmpe fest.

ARTISTER

SPLEEN UNITED

Endelig er der mulighed for at se dem live! Der har været helt stille fra Spleen Uniteds side, men i 2019 var electropop-bandet klar til at vende tilbage til scenen. Det fik Corona desværre hurtigt spændt ben for, men nu kan vi endelig se dem live igen. Bandet, der består af Bjarke Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner, Janus Nevel Ringsted, Gaute Niemann, Jens Kinch, har markeret sig som et leveringsdygtigt livenavn, der er garant for legendariske koncertoplevelser med hits som 'Suburbia' og 'Gold Ring'.

TESSA

Okay. Vi har også overgivet os til hendes attitudefulde rap og de tunge beats og inviteret Blæstegnens diva med til Tisvilde strand til sommer. Tessa er brudt igennem med en genre, vi ikke tidligere har set, og hun har manifesteret sig med kvindekamp og hits som ’Okay’, ’Så´n der’ og ’Blæstegnen’. Tesse vil stensikkert få badevandstemperaturen til at stige et par grader, når hun optræder på Musik i Lejet.

OMAR SOULEYMAN (Syr)

Han begyndte karrieren som bryllups-sanger, men syriske Omar Souleyman er i dag blevet et globalt danse-ikon. Han optræder med en techno-opdateret udgave af den traditionelle levantiske folkedans-musik dabke, der kombinerer cirkeldans og linedance og udføres især ved bryllupper og andre festilige lejligheder.
Souleyman har over årene styrket sin status som et verdenskendt musik-ikon med en voksende international fanskare og han har turneret stort set nonstop i de sidste 10 år. Han synger om romantik og kærlighed til verden, og der er ingen tvivl om, at han kommer til at skrue op for sommervarmen med sine energiske dansehits.

ARTIGE ARDIT

Den dansk-albanske rapper Ardit Aliti bød i 2016 på en kærkommen afveksling på den danske musikscene, da han genintroducerede den gode tekst og den jazzede produktion, som han kombinerede med et melankolsk univers. Artigeardit skriver om sit eget liv, og det handler mere om tømmermænd end om nattens udskejelser. Samtidig krydrer han sit tekstunivers med dreven selvironi, hvilket gør ham let genkendelig i æteren og adskiller ham fra andre rappere.

CLARA

I en alder af kun 21 år har Clara Toft Simonsen markeret sig som en af Danmarks mest talentfulde sangerinder og sangskrivere, og nu er vi alle på fornavn med hende. Clara fik som kun 15-årig en udviklingskontrakt med Sony Music og i november 2017 debuterede hun med singlen ’What They Say’. I 2019 vandt hun en Danish Music Award i kategorien ’Årets danske talent,’ og samme år hittede hun med ’Crazy’. I dag har hun opnået over 75 millioner streams på Spotify. Behøver vi sige mere?

KATINKA BAND

Katinka Bjerregaard gjorde ukulelen til et uundværligt accessorie blandt unge, drømmende musik-spirer. Men det er bandets eksperimenterende og poetiske pophits som ’Vi er ikke kønne nok til at danse’ og ’2000 meter i frit fald’, der har givet os lysten til at synge og danse med. Bandet blev dannet i 2012 og har blandt andet vundet KarriereKanonen i 2015 og modtaget en Steppeulv for ’Årets håb’ i 2017. Katinka Band består af sangskriver og sangerinde Katinka Bjerregaard og guitarist og producer Simon Ask. Bandet er siden blevet udvidet med korsanger Marie Hageltorn Christiansen og trommeslager Tobias Rye Adomat.

TV-2

Efter to års corona-aflysninger, er det eneste vi vil at danse. Derfor har vi selvfølgelig bedt TV-2 om at spille for os på Musik i Lejet. Det århusianske orkester med forsanger Steffen Brandt i spidsen har spillet for danskerne i mere end fire årtier, og det er de færreste, der ikke kan synge med på tidløse klassikere som ’Bag duggede ruder’ og ’De første kærester på månen’.

SCARLET PLEASURE

Musiktrioen, der består af Emil Goll, Joachim Dencker og Alexandr Malone, har været aktuelle siden 2014. De har sat sig solidt på toppen af dansk pop- og R&B med hits som ’Windy’, ’SOS’ og ’24/7’, der lyder af lune, breezy sommeraftener. Bandet opnåede international anerkendelse og fik os til at danse ud af biograferne, da de stod bag soundtracket til Thomas Vinterbergs Oscar-vindende film ’Druk’. Nu glæder vi os til at fejre livet og sommeren med trioen på Musik i Lejet.

NICKLAS SAHL

Et kæmpe talent. Forventningerne til den 25-årige sanger er tårnhøje, men hans musikalske visioner og fuldtræffere som ’Planets’ og ’New Eyes’ efterlader ingen tvivl om, at Nicklas Sahl kan leve op til hypen. Han drømte om at nå ud til publikum med sin unikke stemme og sit guitarspil, og i dag er han uundværlig på sommerens festivaler.

WHEN SAINTS GO MACHINE

Publikum kan forvente et musikalsk miks af techno, electronica, pop og klubhits, når det danske band anført af Nikolaj Vonsilds karakteristiske vokal skal spille på Musik i Lejet. Bandet har udgivet musik siden 2007 og givet os forunderlige sange som ’Seized The Light’ ’Kelly’ og ‘Mannequin’. Lige nu brygger de fire mænd på en ny række sange, der skal udkomme i slutningen af året. Vi håber, de byder på en smagsprøve, når vi ses til solnedgangen over Tisvildes strandkant.