datostempel datostempel

Havekoncert: Dopha

Onsdag kl. 18:00

Hver dag kommer en aktuel Musik i Lejet-artist til Tisvilde og spiller en koncert fra en hemmelig have i byen. Artisterne har kun den mest nødvendige instrumentering med sig under armen, så koncerterne bliver helt tæt på. 


Onsdag præsenterer vi: Dopha.


22-årige Sofie Dopha udgav i slut september sin debutsingle ’September Till June’, som blev taget godt imod af både radio og toneangivende medier som Politiken, Soundvenue og Bands of Tomorrow. Dopha laver melankolsk pop, der leder tankerne hen mod Californien og umiddelbar dagbogsstemning. Dopha skriver nærværende og fængende sange med forbilleder som Lana Del Rey, Taylor Swift og Norah Jones, men har formået at skabe sit eget udtryk, der er solidt forankret i den skandinaviske melankoli. ”Måske hedder den næste danske verdensstjerne Dopha? Med sin debutsingles slæbende beat og sværmende stemme udvider hun dansk pop i retningen af Lana Del Rey på fængende vis.” Skriver musikredaktør, Simon Lund, i Politiken.'


Det spirende stjerneskud har sunget og skrevet musik hele sit liv, men har brugt det seneste år på at finde ind til kernen af sin lyd, og dér har opvæksten i Jylland og hendes hjemby Romalt været omdrejningspunktet: ”Jeg synes, at min opvækst i Romalt er essensen af, hvor både jeg og min musik kommer fra. Det er også derfor, jeg deler de her barndomsvideoer og anekdoter. Det er min historie, så for at forstå albummet og mig, skal man også forstå oprindelsen” fortæller Sofie Dopha.