datostempel datostempel

Tessa

Torsdag på Skovscenen

“Det vildeste, der er sket i dansk rap i 10 år".  Sådan lyder ordene fra Orige-E (Suspekt) om det nye urban-stjerneskud Tessa, der på rekordtid har taget hele Danmark med storm. I juni 2019 lagde den unge rapper et par freestyle-videoer på Instagram, som resulterede i meltdown for hele den danske musikbranche. Orgie-E fra Suspekt sammenligner hende med en ung Gilli, mens Soundvenue roser hende til skyerne i hiphop-podcasten Standard. 


Kort efter Instagram-videoerne udgav Tessa debutsinglen "Snakker For Meget", der er akkurat ligeså beskidt, ægte og overlegen som freestyle-videoerne. Og der er heldigvis meget mere på vej fra samme skuffe. Med over otte millioner streams på sine tre første singler, +90.000 følgere på Instagram, og et utal af omtaler og anerkendelse fra en lang række danske og nordiske artister, er Tessas karriere i raketfart fremad. Og med den tredje singleudgivelse ‘Ben’ holder hun kadencen. Ben er et kompromisløst og teknisk rap-anthem med en produktion, der nikker til 00’ernes store stjerne (50 Cent, Eve m.fl.). Hooket og begrebet ‘ben’ er Tessa’s eget udtryk for at være benhård - en fighter med fokus på sin mission og egne mål - og skal gerne inspirere lytteren til selv samme. 


Kort fortalt: Tessa er kun lige begyndt, men lægger sig allerede i selen til at blive den vigtigste kvindelig urban-artist i Danmark.